poniedziałek, 23 listopada 2015

Surówka z czerwonej kapusty

Nie wyobrażam sobie obiadu bez surówki. Dodaje do niego świeżości i podkreśla jego smak. Poza tym jest źródłem błonnika i pozwala lepiej znosić skutek jedzenia tłustych potraw. Za kapustą czerwoną nie przepadam, ale zdarza mi się od czasu do czasu ją kupić i zrobić w domu.




Składniki:



ćwierć główki kapusty czerwonej
marchewka lub dwie
jabłko
oliwa

  1. Kapustę poszatkować.
  2. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  3. Wszystko dokładnie wymieszać.
  4. Tuż przed podaniem polać oliwą i ponownie wymieszać.

Do tej surówki nie dodaję żadnych przypraw, ale jeśli macie ochotę ją jakoś przyprawić, nie widzę przeciwwskazań.


-------
Podobne:

Surówka z fenkułu i marchwi
Surówka z porów
Limonkowa marchewka do obiadu


Proste surówki - jesień 2015Jesień pełna warzywMenu dla przyszłej mamyMenu dla diabetyka

Kuchnia wegetariańska i wegańska


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.